Bekæmp Tøjspild

Om projektet

Vi samarbejder med danske tøjdesignere om at sælge det tøj, de ikke får solgt. Herigennem rejser vi midler til projekter, der støtter unge og kvinder.

Hvert år er der uundgåeligt tøj fra danske designere, som af forskellige årsager ikke kan sælges. Det er både kollektionsprøver, men også tøj som er fejl- eller overproduceret.
Når det har været gennem det første lagersalg, har designerne ofte få muligheder for at  komme af med tøjet.

Tøjet ender derefter ofte op på et lager, hvor det ligger og samler støv i årevis – og i værste fald destrueres det.
Tøjet går altså i sidste ende til spilde – hvilket er problematisk i forhold til en ellers vigtig målsætning om at etablere miljømæssigt bæredygtige virksomheder i Danmark og Norden.

Designerne har derfor valgt at donere tøjet til os og det gode formål.
Da vi efter aftale med designerne ikke kan sælge tøjet i Danmark, fragter vi det til Sydafrika. Her sælger vi det til pop-up events kaldet ‘Fashion Fundraisers’, i samarbejde med vores lokale partner ‘Designers without Borders SA’.
Vi har valgt at sælge tøjet, som er af god kvalitet, istedet for at give det direkte til Sydafrikas fattigste. De har ikke brug for designertøj, men for penge omsat til målrettede udviklingsprojekter.

Al overskud fra ‘Fashion Fundraiseren’ går til civilsamfundsprojekter med fokus på at styrke unge, særligt unge kvinder, og deres lokalsamfund i Sydafrika.

Mød vores danske partnere:

“Jeg elsker det vi laver, det føles helt rigtigt. stig p er stadig baseret på min fars værdier fra 1969, hvor han beviste, at det er muligt at skabe og udvikle et mærke hvor der er fokus både på kvalitet, design og gode arbejdsvilkår og ansvarlighed.”
Signe Kjer fra stig p.

Besøg Stig P
Sara Tolsing, designeren bag Tolsing, var ikke i tvivl, da hun blev spurgt, om hun ville deltage i projektet, netop fordi det støtter en rigtig god sag og udspringer af en meningsfuld historie.
Besøg Tolsing
Sofie Nørregaard, designeren bag Sophia Lee, har altid haft fokus på bæredygtighed i sin produktion. Hun designer tøj af høj kvalitet, og går imod brug-og-smid-væk kulturen, hvor tøj er lavet til kun at holde en sæson. Det giver derfor også god mening for hende at donere det overskud hun har til DUG.

Besøg Sophia Lee
“Vi mener, at det er vigtigt at tage stilling til social ansvarlighed, og erkende, at vi som en bæredygtig virksomhed i modeindustrien, også har et vis ansvar til at hjælpe sociale projekter som gør en forskel for verdens udsatte.
Lofina er en familie ejet virksomhed, som designer naturlige og bæredygtige lædersko med læderrester fra fødevareindustrien, og produceret i Europa.
Bæredygtighed er en del af deres DNA og derfor giver det mening for dem at donere et eventuelt overskud til DUG.

Besøg Lofina
“Overproduktion er et problem, som er meget svært at undgå. Det føles meningsløst at destruere tøjet, så vi har altid søgt andre muligheder. DUG er optimalt for os, fordi pengene går til noget vi gerne vil støtte og fordi vi har tillid til projektet.”

Besøg Eva & Claudi

“DUG hjælper os ved at flytte den smule overskud vi har til en del af verden, hvor det kan få ny værdi.”

Besøg Froks
“Vi vil gerne gøre op med  køb og smid ud kulturen med vores produkter og designs.
Derfor stræber vi selv efter at lave langstidsholdbare produkter i høj kvalitet.

Samtidig giver det stor mening for os at donere vores tidligere kollektioner til et “nyt liv”, som kan bidrage til en positiv forandring.”

Besøg Malene Birger
“Vi synes egentligt at vores største projekt er at producere miljøvenligt modetøj. At gøre noget for miljøet. Men der er også behov for sociale projekter, og når vi altid har en lille smule til overs efter en sæson, kan vi godt lide at slå to fluer med et smæk.”

Besøg Green Cotton Group
“Vi vil gerne gøre op med  køb og smid ud kulturen med vores produkter og designs. Derfor stræber vi selv efter at lave langstidsholdbare produkter i høj kvalitet.
Samtidig giver det stor mening for os at donere vores tidligere kollektioner til et “nyt liv”, som kan bidrage til en positiv forandring.”

Besøg Flora D

CO2 aftryk ved transport

Vi har målt vores CO2 aftryk for transporten af tøj fra København til Cape Town. Vi sender omkring to gange årligt.
Kørslen med lastbil fra København til Hamburg har et aftryk på ca. 250 kilo CO2, mens skibstransporten fra Hamburg til Cape Town udleder ca. 50 kilo CO2.
Det svarer samlet til aftrykket for produktionen af ca. 18,5 kilo oksekød.

Vi donerer 1 DKK til Verdens Skove for hvert kg CO2, vi udleder via transporten.

Vi er en frivillig not-for-profit-organisation, og vi er afhængig af støtte fra private.