Skip to main content

Unge frivillige fjerner skrald i deres lokalsamfund

Lurvine, en af deltagerne i vores program for Unge Ledere, tog initiativ til at gøre brug af det, hun havde lært gennem sin deltagelse i projektet “Unge Forandringsagenter”, og startede sit eget projekt i sin sommerferie.
Hun havde længe lagt mærke til, at der lå bunker af affald ude foran forældrenes hus og på vejene mellem dem. Det lille vandløb, som strømmer gennem landområdet, var fyldt med plastikposer og andet skrald. Når temperaturen steg til over 35 grader, begyndte madaffaldet at rådne, og der bredte sig en slem lugt i området.

Lurvine samlede en gruppe børn og unge fra nabolaget og fortalte om, hvordan plastik forurener både natur og vandløb. Der gik ikke lang tid, før en lokal task-force, med store sække over skuldrene, var i gang med at samle affald.

Lurvine tog initiativ til at gøre noget ved et problem, som påvirker ikke kun hende, men også de andre børn og unge. Det er deres hjem, deres natur og deres vand, og der er brug for unge som Lurvine til at passe på det. Hun drømmer om at fortsætte med projektet fremover, og fortæller, at det også er vigtigt, at det ikke kun er børnene og de unge, der ved, at man ikke skal smide skrald i naturen. De voksne skal også være med.